Met veel plezier kijk ik terug op onze wekelijkse lessen. Julia heeft me een handig overzicht gegeven van de grammatica en haar aanpak om de grammatica niet uit je hoofd te leren, maar meteen toe te passen, was effectief en prettig. Julia heeft een zeer brede interesse en het was erg fijn om met haar over allerlei onderwerpen in het Duits te praten. Hierdoor kon ik bovendien mijn Duits oefenen met betrekking tot mijn vakgebied. Daarnaast heeft Julia me veel leuke tips gegeven (podcasts, boeken, series etc) zodat ik mijn Duits kan blijven verbeteren.

Toen ik als componist met Duitse artiesten ging samenwerken, was ik op zoek naar iemand die mij kon helpen snel mijn Duitse woordenschat te vergroten en spreek- en schrijfvaardigheid te verbeteren. Julia bleek de perfecte coach te zijn. Ze stemde haar onderwijs precies af op mijn specifieke situatie. Daarbij putte Julia uit haar rijke levenservaring als geboren en getogen Berlijnse, een brede kennis van de Duitse (cultuur)geschiedenis en een verfrissende kijk op wat er in de Duitse samenleving anno 2023 speelt. In alle opzichten verliep de samenwerking efficiënt en plezierig. Van harte aanbevolen!

Het Literaturcafé van Julia waar ik de afgelopen tijd aan heb deelgenomen is echt een aanrader. Mijn doel was vooral om mijn spreekvaardigheid te verbeteren, wat zeker gelukt is. Voor mij was er een goede balans tussen “gewoon praten” en (grammaticale) correcties. Wat ik niet zo had verwacht, maar wel waardeer, was hoe leuk ik de gesprekken met Julia en de andere deelnemers zou vinden. Die gaven mij niet alleen nieuwe inzichten over de boeken die we lazen, maar ook over de andere thema’s die ter sprake kwamen. Juist dat maakte het Literaturcafé voor mij ontzettend leuk en afwisselend!

Ik kijk met heel veel plezier terug op een intensief jaar Duits studeren met Julia. We zijn samen op reis gegaan door de taal via de Duitse geschiedenis en literatuur. Julia heeft me uitgedaagd en aangemoedigd om het maximale uit mezelf te halen. Ik durf te zeggen dat ik dankzij haar persoonlijke begeleiding de Duitse taal zeer goed beheers. Ik mis onze wekelijkse lessen nu al. Ik kan Julia van harte aanbevelen.

Enthousiaste Duitse docente altijd bereikbaar en reageert snel. In de coronatijd heb ik van haar zowel online als face-to-face les gehad.

Een leerzame Duitse cursus gevolgd bij Julia, heeft mij op een beter niveau weten te krijgen!

Super lessen gevolgd bij Julia! Heeft mij ontzettend geholpen met Duits!

Ik kijk met enorm veel plezier terug op de Duits lessen van Julia. Het was altijd leuk, uitdagend en afwisselend. Ze zorgt er goed voor dat je jouw persoonlijke doelen haalt, ook in een groepscursus met leerlingen die verschillende doelen hebben. Ik merk een enorm verschil in mijn Duitse vaardigheden, in een relatief korte tijd. Wat ik ook erg fijn vond, was dat Julia het gelijk doorheeft als een bepaald onderwerp verdere uitleg vraagt – zonder dat je dat expliciet vroeg. Hierdoor was het makkelijk om mee te komen in de lessen, en heb ik deze altijd als positief en ontspannen ervaren.

Highly recommended!

I have just finished a German training with Julia. My company provided me 40 hours training to start working with German customers and I have never learned German before. I speak 5 languages so I have had lots of different courses and teacher. At this point I can say that Julia is the best language teacher I have had so far.

The lessons were always well fitted to my level but for sure challenging enough to reach B1 in a short time period.

She is always prepared and perfectly organized. Even the pandemic didn’t ruin our lessons because Julia gives online lessons in a way you might think you are sitting just next to her in one room. Easy & professional.

Her materials are well thought and very diverse. There was no chance for being bored. I was always triggered on multiple levels for all the 4 skills (reading, writing, speaking, listening). When I had a bad day and wasn’t on my top, she was always able to change the planning of the lesson in a way that I still learn but without unnecessarily pushing me to my limits.

Julia has everything under control and knows exactly how to guide me through this complex and difficult process of learning a new language well. Any time I had difficulty with a particular subject/skill she always thinks out of the box to find a solution that works for me.

Last but not least, Julia is just a lovely person with a huge dose of good humor. I had really good time with her. Our lesson always took place on Friday and it was just a fantastic way to finish a busy week and start the weekend. Who doesn’t want to learn well and have fun?

I’d highly recommend Julia as your coach to learn German. She compasses skills and personalities of a great teacher. Her ability to connect with her student is rare to find, she is compassionate, dedicated and continuously engaging her student to learn more. Her expert knowledge about German language enables her to teach in innovative way, especially how to make it relevant in today’s world. She has been a great teacher for me, improving significantly my German language skills personally and professionally.

Wij hebben Julia al verschillenden keren mogen inzetten op het trainen van jong talent binnen ons bedrijf, met als resultaat zelfverzekerde collega’s die de Duitse taal ineens leuk vinden….Julia heeft een leuke, maar vooral goede manier van onderwijzen ontwikkeld die gegarandeerd succes oplevert. Een echte professional in haar branche!

Miss Julia is a very patient and meticulous teacher. She finds small tips to turn complex grammar into something simple to understand. I like the diversity of the lesson material between exercises and games that make it more fun. I highly recommend her as a teacher.

Julia maakt leren leuk! De lessen zijn interessant en op maat gemaakt. Daarnaast is Julia een hele lieve, behulpzame vrouw die je al snel op je gemak laat voelen met de Duitse taal. Een geweldige coach en uitstekende Duitse cursus!

Zeer duidelijke en fijne manier van lesgeven. Veel geleerd tijdens de lessen en zeker een aanrader voor het leren van de Duitse taal. 🙂

De training gegeven door Julia heb ik ervaren als zeer persoonlijk en als een mooi stuk maatwerk. Bij aanvang van de training heb ik een aantal vrij specifieke wensen uitgesproken over zaken die ik graag zou willen leren in het Duits. Al mijn specifieke wensen zijn aan bod gekomen. Ik durf te stellen dat ik met een kleine 20 uur het gevoel heb de Duitse taal weer volledig toe te kunnen toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden.

5 Wochen habe ich extra Unterricht von Dir bekommen, dafür will ich mich bedanken. Du hast mir wieder das Selbstvertrauen gegeben mit deinem Unterricht.

Nicht nur das Selbstvertrauen, jetzt verstehe ich auch mehr von der deutschen Kultur und Politik. 🙂

Danke für Deine deutliche Art und Weise von Unterricht.

De afgelopen maanden heb ik Duits cursus gevolgd bij Julia. Door Julia spreek ik nu een stuk beter Duits. Voordat ik aan de cursus begon was ik nogal onzeker om Duits te spreken in het openbaar, maar door Julia is dit heel erg verbeterd. Zij heeft mijn Duits naar een hoger niveau getild en daar ben ik haar erg dankbaar voor. Verder is Julia ook heel erg enthousiast en motiverend, dit maakt de cursus erg leuk! Indien u op zoek bent naar een Duitse coach, dan raad ik u zeker Julia aan!

Julia heeft mij goed geholpen om de basis van de Duitse taal onder de knie te krijgen. Ze is erg ervaren en weet goed waar de knelpunten liggen. Met haar positieve en altijd vrolijke verschijning was het altijd weer leuk om een les te volgen.

Julia heeft mij afgelopen maanden meer zekerheid gegeven in de Duitse taal. Door dieper in te gaan op grammatica en vrij spreken durf ik nu veel makkelijker klanten te benaderen en vind ik het geen drempel meer om iemand in het Duits te bellen of aan te spreken. Julia is een zeer aangename coach waar je op een leuke manier Duits leert spreken. Julia speelt zeker in op de behoeften en interesses van haar klanten in vorm van huiswerk waardoor het geen straf is om deze te maken. Ieder die Duits wilt leren zou ik Julia aanraden.

Julia is gedurende een paar maanden mijn Duitse coach geweest. Julia heeft een zeer open en leuke stijl van werken en per keer vlogen de 2 lesuren voorbij. Julia heeft de gave om snel iemand zijn interesse te peilen en dit dan in gesprekken en “Hausaufgaben” terug te laten komen. Hierdoor wordt een hoog rendement bereikt. Behalve haar persoonlijke prettige manier van uitleggen besteedt ze veel tijd aan de Duitse cultuur, geschiedenis en omgangsvormen. Hierdoor wordt het rendement zoveel rijker dan alleen de woorden zelf. Als laatste kan ik zeggen dat Julia erg veel humor in de coach momenten legt en daarom was het elke keer een feestje. Ik kan daarom iedereen aanbevelen om met Julia in zee te gaan als Duitse coach.

Julia heeft mij in 10 weken op een prettige manier kennis laten maken met de Duitse taal. Van duidelijke grammatica tot een goede uitbreiding van mijn woordenschat, alles is ter spraken gekomen. Ze voelt goed aan wat je nodig hebt en dat zorgt voor een optimale cursus!

Julia is een goede coach, ze heeft mij de Duitse taal binnen 10 lessen naar een hoger niveau weten te brengen. Ze voelt goed aan waar mijn verbeter punten liggen. We hebben zo goed als alles doorgenomen en merk dat ik nu makkelijker een Duitse klant zal benaderen door de dingen die ik heb geleed van Julia.

Julia heeft mij heel goed geholpen om beter en zelfverzekerder Duits te leren spreken en verstaan.

Maar ook heeft ze mij handige inzichten gegeven in de Duitse cultuur. Hierdoor begrijp ik mijn Duitse werkgever en collega’s in sommige opzichten beter.
Met mijn Duitse les is er een goede fundering aangelegd om mijn vaardigheden verder uit te kunnen breiden en te oefenen.

Via mijn werkgever ‘het grootste groen gerelateerde inkoopcentrum van Europa’ mocht ik een taaltraining volgen bij Julia Peine.

In mijn dagelijkse werk als teamhoofd klantafhandeling heb ik veel te maken met Duitstalige klanten uit heel Europa.

Voorafgaand aan de cursus word je niveau vastgesteld en worden je eigen doelstellingen gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stelt Julia een lesprogramma samen om binnen de afgesproken tijd deze doelstellingen ook te halen. In mijn geval was dit binnen tien lessen van twee uur de Duitse grammatica te behandelen, taal etiquette te leren en mijn woordenschat te vergroten.

Dit is ruimschoots gelukt!

Tijdens de lessen werd de grammatica uitgebreid behandeld en daarnaast zorgt Julia voor voldoende afwisseling door lesstof aan te bieden in de vorm van film, spelletjes en spraak opdrachten waardoor een les nooit saai of vervelend wordt!

Julia vielen Dank!

Mit dir zu arbeiten gibt Energie!

I came to Julia with a specific request: to learn German from scratch to a decent level in about 3 months, 2 hours a week; no specific reason, just for fun. Being the amazing professional she is, she bombarded me with grammar (which I love), so that I could have a solid structure to work from on my own after the end of the course. She knows how to teach German and all the complex rules of the language in a simple and efficient way. I will always remember her pictures illustrating prepositions, gender or verbs.
On top of that, her own material and extra resources (websites, youtube, books, CDs, games, self-made advent calendar!) were very welcome additions to the standard book. Julia was always ready to correct, encourage or compliment when needed. And she certainly knew when to challenge me.
Finally, Julia had a very good overview of my learning progress (which she often shared to keep me updated), whilst keeping focus of where she wanted us to get to.
Having learnt 7 other foreign languages, and therefore come across many language teachers, I can say Julia is in the top 3!  And if that were not enough, it’s a pleasure talking to her.
 Viel Erfolg und alles Gute, Julia. Danke schön!

Met de hulp van Julia is mijn Duits in zeer korte tijd enorm vooruit gegaan. Ik begon bij haar zonder enige Duitse vaardigheid en wilde in 1 maand tijd het B2-niveau behalen. Ik heb bij haar een intensieve cursus gedaan en aansluitend met succes het Goethe B2-examen afgelegd. Julia is een ontzettend prettige docent: geduldig, vriendelijk en enorm enthousiast. De Duitse grammatica had voor mij geen geheimen na haar duidelijke uitleg. Zij stimuleert gedurende de cursus door complimenten te geven. Hierdoor voelde ik me steeds zekerder en had ik vertrouwen in een goede afloop bij het examen. Wat ik ook erg prettig vind is haar flexibiliteit, zowel qua afspreken van lestijden als ook in de lesopbouw. Er was altijd ruimte om nog even terug te komen op onderwerpen uit vorige lessen en ik heb altijd honderduit kunnen vragen. Ik ga onze lessen ontzettend missen, want ook al heb ik de Duits cursus gevolgd voor zakelijke doeleinden, ik heb er veel plezier aan beleefd! Naast het boek wat we gebruikten, heeft Julia mij ook zelf ontwikkeld lesmateriaal gegeven, waar ik veel aan heb gehad. Daarnaast heeft ze me vele tips voor lees- en kijkmateriaal gegeven, waarmee ik mijn Duits op een ontspannen manier kan verbeteren. Voor mij is Julia de ideale docent! Julia heel erg bedankt voor de geweldige lessen, ik ga ze missen!

Julia is without any doubt the best German teacher I’ve ever had. She has helped me enormously to achieve my goal of getting the certificate I needed to study in Germany. She is not only a good teacher, but a great person. I will miss the lessons with her. Thanks a lot for everything! Hope to see you soon again!

Julia ist die beste Deutschlehrerin, die ich je hatte. Sie hat mir sehr geholfen, mein Ziel (das B1 Goethe-Zertifikat, um in Deutschland studieren zu können) zu erreichen. Sie ist nicht nur eine gute Lehrerin aber auch ein toller Mensch. Ich werde unseren Unterricht vermissen. Vielen Dank für alles! Bis bald!

Bijna 3 maanden lang heb ik Duitse coaching gehad van Julia. Ondanks dat mijn kennis van de Duitse taal op een redelijk niveau was, kan ik zeker stellen dat zowel mijn mondelinge als schriftelijke vaardigheden enorm verbeterd zijn. Julia kan goed bepalen op welk niveau je zit en waar je ondersteuning nodig hebt. Hier maakt zij een stukje maatwerk coaching van, waardoor je in korte tijd enorme vooruitgang maakt. Hierdoor heb ik nog meer vertrouwen gekregen in het voeren van gesprekken, beheers ik de schrijfvaardigheid beter en heb een veel uitgebreider woordenschat gekregen. Ik heb Julia ervaren als een prettig persoon die meer als een vertrouwde collega voelde, dan een Duitse coach. Hierdoor kreeg je het gevoel dat je in een team aan het werken was.
Julia, es war ein Vergnügen, mit dir zu arbeiten. Vielen Dank für alles!

Julia geeft op een leerzame en enthousiaste manier les. Leuke aanvullingen op de les zijn de extra opdrachten en filmpjes.

Je geeft goed en duidelijk les. Erg leerzaam en informatief.

Erg leerzaam, veel leerstof. En wordt heel goed geholpen.

Ik wil Julia bedanken om in een korte tijd ons zoveel woorden aan te leren. Zeker op ons vakgebied. Het was top. Julia bedankt.

Julia onze Coach bracht de Duitse taalcursus op een leuke en leerzame manier. Makkelijke opbouw en goede basis voor de toekomst. Dankzij haar kan ik nu beter en netter communiceren met onze Duitse klanten.

Julia geeft les in alle rust. Veel informatie in de les en stuurt ook veel informatie over de mail. Fijne cursus gehad.

Julia is een enthousiaste docente die zich goed inleeft in de behoefte van de cursist. In de trainingsuren die we tot onze beschikking hadden heeft ze mij verder geholpen en adviezen gegeven in hoe ik mijn Duits verder kan ontwikkelen. Het is voor mij een waardevolle aanvulling geweest!

Julia is een hele goede coach en bezit de juiste vaardigheden om mensen goed Duits te laten spreken/begrijpen etc. Binnen Milin is zij gericht bezig geweest met een aantal mensen welke allemaal zijn gegroeid in de Duitse taal. Vielen Dank!

Julia is een zeer goede lerares, erg prettig om van te leren omdat alles duidelijk, rustig en geduldig wordt uitgelegd.

Een hele fijne docent. Ze geeft relaxt les, en geeft je wat meer informatie over Duitsland zelf waardoor het interessant is om naar te luisteren en leuk is.

Julia de Coach ♥ had geen betere coach kunnen bedenken. Zal haar missen.

“Julia Peine kan ik zeker als docente Duits aanbevelen, maar zeker ook in relatie tot de Duitse geschiedenis, cultuur, kunst, … Zij heeft meer dan alleen (alsof dat al niet genoeg is) de Duitse taal te bieden. Zij weet op creatieve wijze te differentiëren in het leerproces en met alle geduld je ongemerkt te laten groeien in de Duitse taal en cultuur. Werkelijk TOP!”

“Julia is an outstanding teacher (trainer) who went out of her way to adapt the language course to my business needs (legal industry). Working with Julia = working as a team!”

Duits leren Utrecht | taalcursus Duits | zakelijk Duits leren | cursus zakelijk Duits | Duits met plezier | Duitscoach | Utrecht | Leidsche Rijn | Vleuten | De Meern