De mooiste Duitse woorden

Fingerspitzengefühl | De mooiste Duitse woorden | Deutsch Coach | Utrecht | Leidsche Rijn

Fingerspitzengefühl © Julia Peine

Mach mit und sei dabei: Gemeinsam sammeln wir die schönsten deutschen Wörter!

Sinds ik in Nederland woon en vooral sinds ik Duitse les geef, heb ik veel reacties op de Duitse taal gezien. Sommige vinden Duits een leuke taal. Enkele vinden Duits zelfs een van de mooiste talen! Maar voor de meeste is Duits toch helaas gekoppeld aan de Duitse les vroeger op school – en dat was niet altijd een goede ervaring.

Ik begrijp dat heel goed. Moet ik toch nog steeds met een hekel aan mijn Franse les van vroeger denken. Duits, dat is voor velen een harde taal, ingewikkeld met all die naamvallen en zo. En uberhaupt: der, die das!

Maar het kan ook anders!

Duits is ook een heel poëtische taal. Er zijn zo veel mooie woorden

Ik wil je graag (weer) met pret en plezier Duits spreken zien. Dat is voor mij het belangrijkste. Want als je iets niet leuk vindt dan leer je ook niet goed. Maar als je de schoonheid van een taal eens hebt ontdekt dan is het leren van de taal ook niet meer zo lastig. Je onthoudt het geleerde beter en gaat ook na de coaching verder door.

Ik wil met deze actie laten zien hoe mooi de Duitse taal is.

Doe je ook mee? Wat is jouw mooiste Duitse woord?

Viel Spaß beim Mitmachen!